Biografi

Daniel Østvold er billedkunstner med fagområdene maleri og skulptur. Han er født i Oslo 1955, bor og arbeider i Oslo og er medlem av Norske Billedkunstnere, Norsk Billedhoggerforening og  Landsforeningen Norske Malere.

I begynnelsen, fra ca. 1975 arbeidet han med oljemaleri, akvarell og tegning i en klassisk realistisk tradisjon. Rundt 1980 forandret det stilmessige seg i retning av postmoderne samtidsmaleri.

I 1989 begynte han å bygge skulpturer i pappmache. Skulpturene  anvendes som modeller i maleriene, og stilles også av og til ut på egen hånd.

Fra tidlig på 90-tallet har han eksperimentert med alternative maleriformater, – sammensatte geometriske former, triangler, halvsirkler og sirkelformater, i tillegg til  tradisjonelle rektangelformater. Eksperimentene dreier seg for det meste om forholdet mellom volum og rom.

Både maleriene og skulpturene er generelt realistiske med et sammensatt og konstruert preg.  Tematiske føringer  er for det meste tonet ned i forhold til  formalt og teknisk innhold.

Siden 1994 har Daniel Østvold  arbeidet med tegneserier, for det meste i samarbeid med tekstforfatter Geir Strøm. Han har siden tidlig på 1980-tallet spilt gitar i diverse band, og arbeidet med solo musikkutgivelser. Tegneseriene vises på http://www.cotwq.thecomicseries.com og musikken er tilgjengelig på http://www.bandcamp.com.

Daniel Østvold har hatt diverse oppdrag som  kurator og kunstkonsulent, og han har undervist  i kunstfag ved Høyskolen / Kunstakademiet og Oslo Folkeuniversitet .

 

  • Se CV for utstillinger og generell kunstnerisk virksomhet.
  • For billedmateriale og utfyllende informasjon, se blogger på Home 1975 – 2015.
  • TBD Linker til artikler i :

Billedkunst

Kunstforum

Kunst

Dagbladet

Aftenposten

Morgenbladet

Klassekampen

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s