2012 – 2015

TILBAKEBLIKK

To av prosjektene fra denne perioden handler om forbilder og nostalgiske følelser knyttet til disse.

Den tyske krimserien Derrick, som første gang ble vist på norsk tv i perioden 1978 – 1994, har de siste årene blitt sendt i reprise. Inspirert av gjensynet begynte jeg å lage skulpturer av seriens to hovedkarakterer , Stefan Derrick og Harry Klein. Noen av skulpturene ble vist på en separatutstilling i Galleri Gamle Oslo desember 2013.

På bestilling fra The Kinks’ fanklubb laget jeg en skulpturgruppe av det legendariske britiske rockebandet. Skulpturene ble vist på arrangementet ”Kinks Konvention” i konsertlokalet John Dee i Oslo juni 2013. De er nå permanent utstilt i The Kinks Room på Clissold Arms i London.

Noen malerier fra sommeren 2013 er hentet fra verandaen i min forrige leilighet på Oppsal i utkanten av Oslo. Drabantbyen Oppsal ble anlagt midt på 1950-tallet, og lite har forandret seg eksteriørmessig. Maleriene er ment å være en serie tilbakeblikk.

Et annet maleriprosjekt fra 2013 – 14 dreier seg også om nostalgi. Maleriene forestiller diverse gammelmodige bylandskap hentet fra reiser i Russland, Finland og Frankrike. Maleriene er basert på akvarellskisser utført på stedet.

Aus der Reihe ...

Aus der Reihe …

1814

1814

Kinks

Kinks

...

...

....

….

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s